Herstellen van vermoeidheid

Vermoeidheid kan een grote impact hebben op je leven. Je kunt namelijk niet veel meer door de totale uitputting van je lichaam, zowel mentaal als fysiek! 

Herstellen van vermoeidheid

Hoe langer je met je (chronische) vermoeidheid hebt rondgelopen hoe langer het zal duren om van je vermoeidheid te herstellen. Je zult eerst de oorzaak van je oververmoeidheid moeten onderzoeken, dit kun je meestal ook niet alleen. Ben dus niet bang om hulp in te schakelen van een huisarts of vrienden en familie! 

Tips tegen vermoeidheid

Lees hier enkele tips tegen vermoeidheid. Wil je weten wat de oorzaken kunnen zijn van je vermoeidheid? Klik dan hier.

Neem genoeg kleine pauze’s van 10 tot 15 minuten. Dit laadt je denkvermogen weer op en kan je weer fris ertegenaan. Wandelen of even frisse lucht halen is zelfs nog beter. 

Lichaamsbeweging is tevens erg belangrijk. Je wordt er niet alleen fysiek fitter van, maar ook mentaal. Je denkt op die momenten aan niks en kan lekker alle stress eruit zweten. Probeer het eens, het voelt heerlijk. 

Genoeg slapen is uiteraard ook erg belangrijk. Zorg ervoor dat je ongeveer 8 uur slaap per nacht hebt, hierdoor laad je je energie weer op en begin je fris en fruitig aan de volgende dag. 

Het eten van genoeg vitamines en mineralen is de laatste tip die we geven. Eet genoeg vitamines en mineralen zodat je extra energie krijgt. 

Herstellen van vermoeidheid