Gevolgen van oververmoeid zijn

De gevolgen van oververmoeid zijn worden zwaar onderschat. Het heeft namelijk niet alleen fysieke gevolgen, maar ook mentale gevolgen! 

Ernstige gevolgen

Wanneer je oververmoeid bent kan dat ernstige gevolgen hebben. Hieronder worden enkele benoemd:

Je kan overspannen raken of een burn-out krijgen. Wanneer je vermoeidheid blijft aanhouden kan het zijn dat je lichaam letterlijk opgebrand is, je kan dan last hebben van ernstige concentratieproblemen, vermoeidheid, teleurstelling en last hebben van het bedwingen van je emoties. 

Mindere prestaties. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je moe bent je minder goed kan presteren, dit geldt voor je algemene prestaties. Alles gaat net wat minder goed en soepel. Hierdoor kan het ook gevaarlijk zijn in sommige situaties zoals deelnemen in het verkeer.

Negatieve levenswijze. Wanneer je oververmoeid bent wordt je in het algemeen negatiever. Dit kan veel effect hebben op jou als persoon maar ook de omgeving om je heen. Hierdoor kunnen vriendschappen en zakelijke relaties stuklopen. 

Wat kun je doen bij oververmoeidheid?

Bezoek je huisarts. De huisarts kan je vaak verder helpen en je tips geven hoe je het beste om moet gaan met vermoeidheid.

Ga sporten en eet gezonder. Door gezonder te leven kunnen fysieke klachten snel verholpen worden. 

Neem meer rustmomenten. Momenten van rust zijn noodzakelijk om je hoofd niet vol te laten zitten.

Ga in gesprek met een psycholoog of volg een therapie. Wanneer bovenstaande stappen niet helpen is het slim om verder te kijken. Een psycholoog of therapie kan hierbij helpen.

Gevolgen van oververmoeid zijn